Varstvo osebnih podatkov

Na naši spletni trgovini topa.si že od samega začetka spoštujemo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo največ časa, pozornosti in izredno skrb, saj se zavedamo občutljivost narave tega področja.

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Podatki o upravljavcu:

Streamas d.o.o.

Bistriška ulica 3a

1230 Domžale

Davčna številka: SI 79969887

Matična številka: 3485099000

E-pošta: info@topa.si

Telefon: 030 742 423

 

Katere osebne podatke obdelujemo in jih zbiramo

Osnovni kontaktni podatki (podatki o identiteti)

ime in priimek, telefonska številka, elektronski naslov; Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV.

Kontaktni podatki

naslov, poštna številka in kraj, država bivanja, naslov za izdajo računa (če je drugačen od kontaktnega podatka), telefonska številka in elektronski naslov

Podatki o naročilu in plačilu

hranimo vse podatke o vašem naročilu in plačilu, vključno s podatki o preklicanem naročilu in vrnitvah naročil

Druge podatke

ki jih uporabnik prostovoljno vnese v kontaktni obrazec ali naročilo v spletni trgovini

Tehnični podatki

za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo spletno stran in podobno

Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje. Spletna stran lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so ob vaši privolitvi shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

 

Pravice uporabnikov

Uporabnik spletne trgovine topa.si lahko kadar koli zaprosi, da ga seznanimo z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris podatkov, popravek podatkov ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu topa.si pa lahko uporabnik pošlje tudi na elektronski naslov info@topa.si. Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, vam moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanje in najkasneje v enem mescu od prejema vaše zahteve.

 

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletne trgovine topa.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi splošnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tej spletni trgovini na povezavi: https://www.topa.si/pages/splosni-pogoji-poslovanja . Na tem mestu in povezavi lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in splošnih pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Družba Streamas d.o.o. kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih družba Streamas d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.

 

Zagotavljanje varnosti

Na spletni trgovini topa.si uporabljamo več varnostnih zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred zlorabo, izgubo, razkritjem, vdoru in neželjenim spreminjanem podatkov.  Osebne podatke bo družba Streamas d.o.o. varovala ter preprečila njihovo zlorabo. Vsi podatki, ki jih uporabnik vnese in posreduje preko obrazcev na spletni trgovini topa.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona itd.) so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Z kakršne koli prenose  podatkov in  tudi vpisanih podatkov pri izvedi nakupa ali registracije, (in se v tem času prenašajo po internetu) so ustrezno kodirani, tako da ni možnosti, da bi jih lahko razbrala kakšna tretja oseb. V ta namen družba Streamas d.o.o. uporablja tehnologijo SSL (Secure Socket Layer), ki omogoča ustrezno zaščito pri prenosu osebnih podatkov.

 

Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj iz strani družbe Streamas d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji).

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, kar uporabnik prosimo, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Privolitve

Z vstopom in uporabo spletne trgovine in spletnega mesta topa.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe ki so objavljeni na spletnem mestu topa.si in tudi na povezavi: https://www.topa.si/pages/splosni-pogoji-poslovanja. Na tem mestu in povezavi lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in posledično tudi način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

 

Hramba osebnih podatkov in roki

Podatke ki jih pridobimo na podlagi privolitve jih hranimo do preklica. Podatke o izdanih računih hranimo 10 leto od same izdaje. Podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Osebne podatke ki jih uporabnik vnese v spletno trgovino topa.si hranimo in obdelujemo v obsegu ki je potreben za uresničevanje namenov za zaključek naročenega blaga, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki ni lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov.

 

Obdelava osebnih podatkov in pravne podlage

Na podlagi naslednjih pravnih podlagah lahko obdelujemo vaše osebne podatke:

 

  • kadar uporabnik poda privolitev za obdelavo osebnih podatkov za specifičen namen same obdelave, pri čemer ima uporabnik pravico preklicati privolitev
  • kadar je potrebno izpolniti naše zakonske obveznosti v smislu izdaje predračuna, račun za naročeno blago, vodenje finančnih, poslovnih knjig itd.
  • vprašanja ki nam uporabnik posreduje preko raznih kontaktnih obrazcev ali elektronski naslovov uporabljamo izključno za celoten postopek za razrešitev težav.

 

Posredovanje podatkov partnerjem

Vse podatke ki jih uporabnik zaupa upravljalcu oziroma poslovnemu partnerju so zaupni in v tem sklopu jih družba Streamas d.o.o. ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Partnerjem, ki jim družba Streamas d.o.o. zaupa, se lahko posreduje osebne podatke oziroma po zakonski dolžnosti skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Posredujemo lahko naslednje podatke:

  • Našemu računovodskem servisu
  • Administratorju strežnika in ponudniku delovanja spletne trgovine ki omogoča nemoteno delovanje spletne trgovine in nadgradnje spletne trgovine (gostovanje, e-mail marketing …).
  • Pooblaščenim ustanovam v primeru če tako zahteva zakon (Sodišče itd.).
  • Raznim družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, katere zagotavljajo delovanje spletne trgovine.
  • Dostavnim službam posredujemo podatke, za namen prevoza pošiljke in oddajo naročila.
  • Storitvenim podjetjam katera spletnim trgovinam zagotavlja nemoten proces nakupa preko Paypal-a ali dostavnih služb itp., vendarle  v mejah, da zagotovijo uspešno izvedbo naročila.

Vsi naši partnerji smejo obdelovati osebne podatke zgolj v okviru naših navodil in v nikakršnem primeru za lastne namene. Vsi naši partnerji so zavezani skrbnemu in zaupnemu ravnanju osebnih podatkov v skladu z evropsko zakonodajo.

 

Posredovanje e- sporočil preko kontaktnih obrazcov

Če uporabnik pošlje specifična vprašanja družbi Streamas d.o.o. preko kontaktnih obrazcov ali e-naslovov, kateri so objavljeni na spletni trgovini topa.si, se podatki zapišejo in s tem zaupajo upravljalcu. Vprašanja ki vsebujejo tudi podatke bodo uporabljeni za rešitev vprašanja ki ga je posredoval uporabnik. S pošiljanjem vprašanja preko spletnega obrazca ki je objavljen na spletni trgovini topa.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji ki so navedeni na spletnem mestu topa.si.

 

Registracija uporabnika

V spletni trgovini topa.si so vsebine dostopne tudi neregistriranim uporabnikom anonimnim gostom, posameznik pa se lahko prijavi kot registrirani uporabnik, kateri v postopku registracije podajo podatke ki jih zahteva spletna trgovina topa.si. Vsak registrirani uporabnik dobi svojo uporabniško ime in geslo katero je tudi tajno. Registrirani uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom ravnal sam oziroma tudi od njega pooblaščena oseba. Na spletni trgovini topa.si je kupec fizična ali pravna oseba in vsak uporabnik spletne trgovine topa.si samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na spletno trgovino topa.si. Končni kupec v spletni trgovini topa.si je registrirani kupec, ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost.

Ko se uporabnik registrira v spletno trgovino topa.si bo družba Streamas d.o.o. vpisane podatke vse do preklica, uporabljala za obdelavo uporabniškega naročila, marketinške analize, za izboljšanje prodajnega procesa in pripravo kvalitetnih prodajni ponudb. Družba Streamas d.o.o. bo lahko podatke uporabljala tudi za ponovno trženje, vse podatke pa družba Streamas d.o.o. hrani do preklica ali odjave ki je v skladu s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadar koli odjavi iz spletne trgovine topa.si z mailom ki ga pošlje na info@topa.si. Email za odjavo in izbris računa mora biti poslan z emaila s katerim se je uporabnik registriral, vsebovati mora sporočilo, da se želi odjaviti in izbrisati račun na spletni trgovini topa.si, prav tako pa mora navesti ime, priimek in naslov uporabnika.

 

Prijava na e-novice »TOPA novice«

Vsi uporabniki spletne trgovine Topa.si se lahko prijavijo na e-novice TOPA novice s katerimi jih družba Streamas d.o.o. obvešča o novostih, akcijah, artiklih in ostalih marketinških aktivnosti ki so v sklopu TOPA novic. Uporabniki ki se prijavijo na e-novice TOPA novice so istočasno deležni tudi dodatnih ugodnostih ki jim nudi spletna trgovina topa.si (dodatna znižanja).

Postopek prijave je ko uporabnik vpiše svoj email kamor želi prejemati novice. Družba Streamas d.o.o. bira sledeče podatke: e-naslov, IP naslov in v primeru da je uporabnik že član spletne trgovine topa.si zbira tudi ime, priimek in telefonsko številko.

Ko se uporabni prijavi prejme tudi potrditveno sporočilo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno preko e-pošte ali preko klika na »odjava«, odjavi od e-novi TOPA novic. Družba Streamas d.o.o. bo zahtevi ugodila v 15 dneh od prejema zahtevka kot pripisuje zakonik. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Družba Streamas d.o.o. ki je upravljalec podatkov se zavezuje da bo podatke skrbno varoval  skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Prijava na e-novice

Z našimi brezplačnimi e-novicami vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah in novostih.