Tekstil

Jedro delovnih oblačil DASSY je v njeni tkanini. Zato so že zgodaj ob sami izbiri tkanin postavljene stroge zahteve glede kakovosti, ki so pozneje opravljene v številnih preskusih za doseganje najboljšega rezultata. Ta odločen pristop ima posledico za trpežne, trdožive in dobro oblikovane tkanine, pri katerih sta tudi udobje in dizajn temeljnega pomena.

Delovna oblačila Standardi

Strokovna delovna oblačila DASSY so certificirana z oznako Oeko-tex® standard 100 Class II. To pomeni, da je bilo oblačilo, ki nosi to oznako, testirano na škodljive snovi. Vse uporabljene surovine brez izjeme ustrezajo standardom Oeko-Tex®. To oznako je enostavno prepoznati in je za uporabnika znak zaupanja.

Kratka razlaga različnih uporabljenih tkanin

TRAJNE TKANINE> - VODNO TRPEŽNE TKANINE - MULTINORMA TKANINE - ODSEVNE TKANINE

 

Tkanine visoke vidljivosti

PESCO 74, 60% poliester - 40% bombaž, +/- 290 g / m²
PESCO 70, 65% poliester - 35% bombaž, +/- 245 g / m² Visoka vidljivost je ustvarjena z odsevnimi trakovi na eni strani in tudi s pomočjo fluorescenčnega materiala, predelanega v kosu oblačila na drugi strani. Tkanine z visoko vidljivostjo DASSY. V oblačilih z visoko vidljivostjo sestavljajo mešanica poliestra in bombaža. Zaradi te kombinacije je obstojna tkanina, ki je poleg tega zelo udobna za nošenje. V kombinaciji z vodoodbojnim in fluorescentnim postopkom za vsa delovna oblačila, izdelana iz te tkanine, izpolnjujejo standarde visoke vidnosti EN 471.

Delovna oblačila

Multinorma - Tkanine z visoko vidljivostjo

KOPI 77, 50% bombaž - 49% poliester - 1% Negastat®, +/- 330 g / m² Za zaščitna oblačila iz ognjevarnih, antistatičnih in visoko vidnih tkanin, DASSY zavestno izbira materiale evropskega izvora. Tkanina iz bombaža-poliestra, s skoraj enakim deležem bombaža kot poliester, dobi svojo antistatično kakovost z vključitvijo ogljikovih vlaken v platno. Poleg tega dodatna obdelava tkanin zagotavlja zaščito pred tekočimi kemikalijami in električnimi loki. Vsa oblačila, izdelana iz te tkanine, so certificirana v skladu z naslednjimi evropskimi standardi: EN ISO 20471: 2013, IEC 61482-2: 2009, EN ISO 11612: 2008, EN ISO 11611: 2007, EN 1149-5: 2008, EN 13034: 2005 + A1: 2009.

Delovna oblačila

 

Certificirane tkanine

Preberi več >>

Prijava na e-novice

Z našimi brezplačnimi e-novicami vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah in novostih.