Tekstil

Jedro delovnih oblačil DASSY je v njeni tkanini. Zato so že zgodaj ob sami izbiri tkanin postavljene stroge zahteve glede kakovosti, ki so pozneje opravljene v številnih preskusih za doseganje najboljšega rezultata. Ta odločen pristop ima posledico za trpežne, trdožive in dobro oblikovane tkanine, pri katerih sta tudi udobje in dizajn temeljnega pomena.

Delovna oblačila Standardi

Strokovna delovna oblačila DASSY so certificirana z oznako Oeko-tex® standard 100 Class II. To pomeni, da je bilo oblačilo, ki nosi to oznako, testirano na škodljive snovi. Vse uporabljene surovine brez izjeme ustrezajo standardom Oeko-Tex®. To oznako je enostavno prepoznati in je za uporabnika znak zaupanja.

Kratka razlaga različnih uporabljenih tkanin

TRAJNE TKANINE> - VODNO TRPEŽNE TKANINE - MULTINORMA TKANINE - ODSEVNE TKANINE

Cordura®

PA05 - PA06, 100% najlon,
+/- 220 g/m², +/- 285 g/m²

Delovna oblačila - Cordura

Izjemna tkanina za izjemno močna in dolgotrajna delovna oblačila. Poliamidno vlakno, ki ga najdemo v tkanini Cordura®, zagotavlja vrhunsko obstojnost. Poleg te dodatne obdelava tkanina odbija vodo in umazanijo, ter ponuja dodatno udobje in dobro vzdrževanja. DASSY uporablja to tkanino za krepitev oblačil, kjer so tveganja za odrgnine največe, zaradi česar so ključni deli, kot so kolenski žepi, komolci, prsi in žepi, močnejši in še bolj trdi.

Cordura® STRETCH

PA 07 - 92% poliamid - 8% elastan, +/- 350 g/m²

Tkanina Cordura®Stretch združuje vrhunsko vzdržljivost Cordura® poliamidnih vlaken z udobjem dvosmernega raztezanja. DASSY uporablja to tkanino za okrepitev oblačil na strateških lokacijah in hkrati uporabniku nudi dodatno elastičnost. Posledično kolenski žepi in komolčni obliži niso le bolj trdi, temveč tudi bolj prilagodljivi in ponujajo večjo svobodo gibanja.

Poliester-Bombaž

PESCO 41 (+/– 245 g / m²), PESCO 61 (+/– 245 g / m²), PESCO 63 (+/– 250 g / m²), PESCO 64 (+/– 300 g / m²),
65% poliester- 35% bombaž

Ta kombinacija trpežnih vlaken vam zagotavljajo trajne tkanine, ki so tudi udobne za nošenje. Mešanica poliestra in bombaža ponuja visoko obstojnost barve, tudi v primeru rednega pranja pri visokih temperaturah. Zaradi svojih dobro znanih lastnosti se ta tkanina uporablja v različnih sektorjih.
PESCO 63, ki se uporablja v kolekciji D-FX, ima vodoodbojen zaključek in mehansko raztezanje za večjo svobodo gibanja.
PESCO 41, ki se uporablja v kolekciji D-FX Flex, ima dodaten elastičen zaključek za izboljšanje udobja nošenja in mehanskih raztezkov za večjo svobodo.
Izberite med tremi gramaturami v razponu DASSY: +/- 245, +/- 250 in +/- 300 g / m², odvisno od vrste dela.

Platno, Poliester-Bombaž

PESCO 25 - 65% poliester - 35% bombaž, +/- 295 g / m²

Izjemno žilav in znan po svoji vrhunski obstojnosti, zahvaljujoč posebni mešanici poliestra in bombaža. Rahlo vodoravno mehansko raztezanje nudi dodatno svobodo gibanja in udobja. Poleg tega je zaključek na notranji strani tkanina še bolj mehkejša. Trden, robusten videz je pridobljen s specifičnim tkanjem in vzdrževan z visoko barvno obstojnostjo. Z optimalno težo tkanine +/- 295 g / m² je ta tkanina prijetna za nošenje tako poleti kot tudi pozimi. Skratka, veliko prednosti je združeno v eno lepo oblikovano tkanino.

Platno, Bombaž-Poliester

COPES 60 - 60% bombaž - 40% poliester, +/- 340 g / m²

COPES 60 - 60% bombaž - Močna tkanina, mešanica bombaža in poliestra, z visoko odpornostjo proti obrabi in hrapavim videzom. Trpežna tkanina, ki ima pri nošenju prijetno mehak občutek. To visoko udobje udobja nošenja je poleg tega združeno z optimalno svobodo gibanja zahvaljujoč lahkemu vodoravnemu mehanskemu raztezanju. 40% poliestra, +/- 340 g / m²

Cordura® STRETCH VLOŽKI

PASPA 01 - 88% poliamid - 12% elastan, +/- 260 g / m²

Elastičen in močan. Ta kombinacija vlaken povezuje popolno svobodo gibanja 4-smernega raztežaja s trpežnimi in odpornimi vlakni Cordura®. Ta Cordura® Stretch se spretno uporablja za vstavke na strateških mestih, tam, kjer je potrebna dodatna elastičnost, na primer pri mednožju, na zadnji strani pod pasom, na kolenih in / ali na zadnji strani kolen. Poleg tega močno poliamidno vlakno Cordura® krepi ta mesta, odporna proti obrabi, ne da bi pri tem ogrozila svobodo gibanja uporabnika.

Bombaž

CO 43 - 100% bombaž, +/- 320 g / m²

Ta različica bombaža se uporablja za razširitev kolekcij delovnih hlač DASSY. Oblačila, izdelana iz bombaža, imajo po naravi zelo prijeten občutek. Poleg te izolacijske in prezračevalne lastnosti predstavljajo dodano vrednost za uporabo delovnih oblačil. CO 43, uporabljena različica bombaža, zagotavlja močnejšo in trpežnejšo tkanino, ki koristi življenjski dobi bombažnega kosa oblačila. Pri nakupu bombažnih oblačil vedno upoštevajte dovzetnost za krčenje pri prvih pranjih.

Jeans tkanina

CO93 - 89,5% bombaž - 10,5% elastan, +/- 320 g / m² (9,5 oz)
CO94 - 91% bombaž - 8% poliester - 1% elastan, +/- 390 g / m² (11,5 oz)

Ta elastični denim omogoča izjemno udobno delovno nošenje oblačila. Zahvaljujoč visokemu deležu elastana je CO 93 še bolj prožen od CO 94. Obe kvaliteti sta odstranjeni z encimom za značilen videz kavbojk in večjo mehkobo in prožnost.

 

 

 

Prijava na e-novice

Z našimi brezplačnimi e-novicami vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah in novostih.