Protection for welding and allied processes.

EN ISO 11611: 2007 / EN 11611: 2015
Zaščita za varjenje in sorodne postopke

Ta standard določa minimalne osnovne varnostne zahteve in preskusne metode zaščitnih oblačil, vključno z varnostnim orodjem za glavo in noge, ki je zasnovan za zaščito telesa uporabnika pred brizganjem, kratek čas stika z plamenom in sijočo toploto in zmanjšuje možnost električnega udara (pri nenamerni stik +/- 100 V).

Širjenje plamena se preskuša v primeru površinskega vžiga (daje A1) in roba vžiga (A2). A2 je razdeljen na dve kategoriji, v kateri kategorija 2 nudi zaščito pred nevarnejšimi varilnimi tehnikami.

A1: označuje, da oblačila izpolnjujejo zahteve za omejitev širjenja plamena v primeru površinskega vžiga
A2: označuje, da oblačila izpolnjujejo zahteve za omejevanje širjenja plamena na robnem vžigu. Razdeljeno na dve kategoriji:
- Kategorija 1 je zaščita pred manj nevarnimi tehnikami varjenja in situacijami, ki povzročajo nizko raven brizganja in sevalne toplote.
- Kategorija 2 je zaščita pred nevarnejšimi varilnimi tehnikami in situacijami, ki povzročajo višje stopnje brizganja in sevalne toplote.

Vsa oblačila po tem standardu izpolnjujejo tudi standarde EN 340: 2003 & EN ISO 13688: 2013:
Zaščitna oblačila: splošne zahteve. Določa splošne zdravstvene in ergonomske zahteve, kot tudi staranje, določitev velikosti, označevanje in navodila za uporabnika.

Prijava na e-novice

Z našimi brezplačnimi e-novicami vas bomo obveščali o aktualnih ponudbah in novostih.